Etsitkö tietoa tai vinkkejä Vierailukeskuksesta? Tutustu alla usein kysyttyihin -kysymyksiimme

Miten otan yhteyttä Fazer Experience Vierailukeskukseen?
  • Asiakaspalvelumme on tavoitettavissa arkisin klo 9-16.00, lauantaisin 10-15 ja sunnuntaisin 11-15 numerossa 09 8762040.
  • Yhteydenotot myyntipalveluumme sähköpostitse visitfazer@fazer.com
Mistä löydän Vierailukeskuksen aukioloajat?

Fazer Experience Vierailukeskuksen aukioloajat sekä poikkeusaukioloajat löytyvät Yhteystiedot-sivulta sekä Ajankohtaista-sivulta.

Mitä Vierailukeskuksesta löytyy?

Fazer Experience Vierailukeskuksesta löytyvät näyttelyaluekokoustilatFazer Café sekä myymälä. Vieraat voivat myös tutustua ulkopuutarhaan, jossa on mahdollista pelata Fazer Experience -pihapeliä huhtikuusta lokakuuhun. Pihapeli koostuu muutamasta luontoaiheisesta kysymyksestä. Peli on sovelluspohjainen ja ladattavissa AppStoresta/Google Play -kaupasta "Nomadi"-sovellus. Lisätietoja pihapelistä Vierailukeskuksen infosta. 

 

Onko Fazer Experience Vierailukeskus esteetön?

Vierailukeskus on esteetön eli myös rattailla ja pyörätuolilla kulkeminen tiloissa onnistuu.

Onko Vierailukeskukseen pääsymaksua?

Myymälään ja kahvilaan ei tarvitse ilmoittautua tai varata aikaa ja näissä käyminen on maksutonta aukioloaikojen puitteissa. Opastetulle näyttelykierrokselle tulee varata aika/ostaa lippu ja tämä on maksullista. Suosittelemme ostamaan lipun ennakkoon.

Voiko näyttelyalueella kiertää omatoimisesti?

Ei, näyttelyalueelle pääsee ainoastaan oppaan johdolla. 

Kuinka kauan näyttelykierros kestää ja soveltuuko se kaiken ikäisille?

Kierros kestää 60 minuuttia (koululaisryhmille 45 minuuttia) ja kierros soveltuu kaiken ikäisille.

Miten opastetuille näyttelykierroksille voi ostaa paikan?

Mikäli teitä on vähemmän kuin 10 henkeä, voitte ostaa liput yleisökierrokselle verkkosivujemme kautta. Aikataulut ja hinnat löytyvät linkin alta. Lippuja voi myös ostaa paikanpäältä, mutta suuren suosion takia suosittelemme, että liput ostetaan etukäteen. Kaikille osallistuville tulee ostaa liput, myös alle 3-vuotiaille.


Ryhmävaraukset varataan myös verkkosivujemme kautta kohdasta ryhmät tai koulut ja oppilaitokset. Ryhmävarauksissa ryhmän minimi koko on 10 henkeä sekä maksimi 50 henkeä. Kysythän isompien ryhmien vierailuja myyntipalvelustamme visitfazer@fazer.com.

Miten varaus maksetaan?

Ryhmävarauksissa maksuvaihtoehtoina käyvät joko maksu paikan päällä (käteinen tai maksukortti) tai verkkomaksu verkkopankkitunnuksilla, luottokortilla tai MobilePaylla. Yrityksille tarjoamme vaihtoehtona myös laskutuksen, jolloin tarvitsemme laskutusosoitteen sekä y-tunnuksen. Ensimmäisen laskun yhteydessä veloitamme uusilta laskutusasiakkailta laskutuslisän hinnastomme mukaisesti.

Yksittäiset liput on maksettava verkkomaksuna verkkopankkitunnuksilla, luottokortilla tai MobilePaylla. 

Verkkopankkimaksamiseen liittyvän maksu- ja rahoituspalvelun toteuttaa Paytrail yhteistyössä suomalaisten pankkien ja luottolaitosten kanssa.

Jos minulle tulee esteitä enkä pääsekään kierrokselle, jolle olen ostanut liput, miten minun tulisi toimia?

Ole yhteydessä Vierailukeskuksen asiakaspalveluun 09 876 2040 ennen kierroksen alkua, niin voimme siirtää liput toiseen ajankohtaan. 

Voiko Vierailukeskuksen kierroksille ostaa lahjakortin?

Voi. Vierailukeskuksessamme käy Fazer Café -lahjakortti. Lahjakortilla voi maksaa myös näyttelykierroslippuja. Yksittäisten lippujen lunastaminen lahjakortilla on helpointa tehdä puhelimitse 09 876 2040 ja kertoa maksavansa lahjakortilla, niin teemme varauksen ja liput ovat lahjakorttia vastaan lunastettavissa vastaanotostamme vierailun yhteydessä.

Fazer Café -lahjakortin voi hankkia Fazerin verkkokaupasta tai mistä tahansa Fazer Cafésta.

Onko ryhmävaraus sitova?

Varaus on sitova. Siihen on kuitenkin mahdollista tehdä muutoksia tai sen voi perua varausehtojemme puitteissa. Kts. varausehdot täältä: https://www.visitfazer.com/info/varausehdot/ 

Ryhmävierailuni henkilömäärä on vielä epävarma. Miten teen varauksen?

Voit antaa alustavan arvion henkilömäärästä (max. 50 hlöä) varausta tehdessäsi. Suosittelemme antamaan arvion hieman yläkanttiin, jotta kaikki halukkaat mahtuvat mukaan. Henkilömäärä on vahvistettava meille viimeistään kaksi viikkoa ennen vierailua. 

Onko ryhmävierailun yhteyteen mahdollista tilata tarjoiluita?

Ilman muuta!  

Tarjoilut voit tilata näyttelykierrosvarauksen yhteydessä verkkosivullamme, missä on esillä kulloinkin voimassa olevat valikoimamme hintoineen. Teemme myös mielellämme tarjoiluehdotuksen toiveidenne mukaan! Pyydä tarjousta sähköpostitse osoitteesta visitfazer@fazer.com.

Mistä näen Vierailukeskuksen ajankohtaiset tapahtumat?

Fazer Experience Vierailukeskuksen tapahtumat löytyvät Ajankohtaista sivulta.

Tarjoiletteko lounasta?

Lounasta on tarjolla arkisin klo 10.30-15 (katso lounasvalikoima) Fazer Café Fazerilassa. Lauantaisin ja sunnuntaisin tarjolla on Fazer Experience Brunssi.

Miten varaan pöydän Fazer Café Fazerilasta?

Pöytävarauksen brunssille voit tehdä nettisivuiltamme.

Muut pöytävaraustiedustelut Fazer Café Fazerilaan: cafe.fazerila@fazer.com / 040 6533028

Saako Vierailukeskuksessa syödä omia eväitä?

Valitettavasti omien eväiden syönti Vierailukeskuksen tiloissa ei ole sallittua, sillä olemme ravintola-aluetta.

Koirien sisäänpääsy Vierailukeskukseen

Koirat ovat tervetulleita kahvilan tarjoilutiloihin. Vain opas- ja avustajakoirat ovat tervetulleita vierailukeskuksen myymälään ja näyttelytiloihin.

Onko tiloissa vaatesäilytystä ja onko se maksullinen?

Vierailukeskuksemme aulassa on naulakkotila sekä tavaroille lukollisia säilytyslokeroita, jotka toimivat kaapeista löytyvillä avaimilla. Naulakkotilamme ei ole vartioitu, joten naulakkoon jätetyt esineet ovat asiakkaan omalla vastuulla. Arvotavarat suosittelemme pitämään mukana tai sijoittamaan lukollisiin lokeroihin.

Löytyykö vierailukeskuksesta lastenhoitotasoa?

Kyllä löytyy.