Koe tuttu Fazer uudella tavalla – kaikilla aisteilla

Fazer Experience vierailukeskus on houkutellut kävijöitä Vantaan Fazerilaan jo vuodesta 2016, näyttävänä jatkumona Fazerin vuosikymmeniä jatkuneelle vierailutoiminnalle.

Uuden keskuksen myötä tarjoamme aiempaa elämyksellisemmän ja opetuksellisemman vierailukokemuksen. Pääset tutustumaan mm. Fazerin toimintaan, laajaan tuotevalikoimaan, pitkään historian, yritysvastuuseen ja innovaatioihin. Katso vierailukeskusta rakentamassa-videot

Kiinnostavat teemat nivoutuvat yhteen ainutlaatuisen arkkitehtuurin kanssa ja tekevät vierailukokemuksesta tuoreen ja erilaisen. Hyvinvointi ja nautintojen tasapaino ovat vierailukeskuksen kantavia teemoja. Haluamme toivottaa jokaisen vieraamme tervetulleiksi kokemaan Fazer omalla tavallaan. 

Näyttelyyn tutustutaan Fazerin omien oppaiden johdolla noin 1 tunnin opastetuilla kierroksilla. 
Kierroslippujen hinnat ovat:

Ryhmille (min. 10 hlöä): 13,00 € / aikuinen, 11,00 € / eläkeläinen, opiskelija, työtön sekä 9,50 € / lapsi (3-17-vuotiaat), 0 € / lapsi (0-2-vuotiaat)

Avoimet kierrokset: 15,50 € / aikuinen, 13,50 € / eläkeläinen, opiskelija, työtön sekä 10,50 € / lapsi (3-17-vuotiaat), 0 € / lapsi (0-2-vuotiaat)

Suosittelemme ostamaan liput etukäteen opastetuille näyttelykierroksille.

 

Fazer Vierailukeskuksen trooppinen sisäpuutarha

Fazer Vierailukeskus kätkee sisälleen kauniin trooppisen puutarhan kaakaopuineen. Katso videolta miten Vierailukeskuksen kaakaopuut selviävät suomessa.

 

 

Fazer Vierailukeskuksen viheralueet

Vierailukokemus alkaa jo ulkoa!

Fazerin vierailukeskukseen johtaa loivasti mutkitteleva tie, jonka varrelle voi istahtaa ihailemaan eri kasvien laajaa kirjoja. Viheralueen kasvit on valittu pitkälti niistä hyöty- ja viljelykasveista, joita Fazer käyttää raaka-aineina tuotannossaan ja ruoan valmistuksessa.

Omaa luontotietämystään voi testata sovelluspohjaisella Fazer Experience -pihapelillä, joka koostuu luontoaiheisista tehtävistä ja soveltuu kaikenikäisille.

Puutarha-alueen lasinen kasvihuone kasveineen täydentää vierailukeskuksen edustalla olevaa hyötykasvipuutarhaa ja esittelee, mistä ruoka saa alkunsa.

Alueen puusto muodostuu tyypillisistä suomalaista pihapuista kuten pihapihlaja, rauduskoivu ja metsämänty sekä keväisin upeasti kukkivista hedelmäpuista, kuten kirsikka-, omena-, päärynä- ja luumupuut. Pensaskasveina on musta- ja punaherukka sekä kotipihoilta tutut koivuangervo ja kääpiövuorimänty. Lähimpänä vierailukeskuksen sisäänkäyntiä on vielä yksivuotisten hyötykasvien ryhmä, josta löytyy muun muassa sokerijuurikas, rypsi ja auringonkukka.

Kotimaisella viljalla on suuri merkitys Fazerille. Vierailukeskuksen edustan kruunaakin kesäaikaan hulmuava viljapelto, jossa on omat alueet ohralle, kauralle, vehnälle ja rukiille – kaupunkipalstaviljelynä Vantaalla.

Vastaanotto

Vierailukeskuksen vastaanotto sijaitsee aulassa, heti pääsisäänkäynnistä (Fazer Experience) tultaessa. Näyttelykierrosvierailulle tullessasi ilmoittauduthan vastaanottoon ja esität lippusi tai kerrot ryhmäsi nimen

Esteettömyys

Vierailukeskus on täysin esteetön, kaikki tilat ovat kynnyksettömiä ja yläkertaan pääsee hissillä. Keskuksessa liikkumisesteetön WC. 

Invapysäköinti
Pääsisäänkäynnin edustalla on kolme invapysäköintipaikkaa.

Lastenhoitotaso ja lastenvaunut
Lastenhoitotaso on inva-WC:ssä. Lastenvaunut voi ottaa sisälle vierailukeskukseen ja näyttelykierrokselle.

Koirien sisäänpääsy

Koirat ovat tervetulleita kahvilan tarjoilutiloihin. Vain opas- ja avustajakoirat ovat tervetulleita vierailukeskuksen myymälään ja näyttelytiloihin.

Usein kysytyt kysymykset

Etsitkö tietoa tai vinkkejä Vierailukeskuksesta? Tutustu usein kysyttyihin -kysymyksiimme.

 

Varaa

Näyttelykierros
Tapahtuma
Kokouspalvelu