Koe tuttu Fazer uudella tavalla – kaikilla aisteilla

Fazerin vierailutoiminta on jatkunut jo yli 60 vuotta. Kävijöitä on ollut vuosittain noin 50.000. Uuden keskuksen myötä tarjoamme sinulle aiempaa elämyksellisemmän ja opetuksellisemman vierailukokemuksen. Pääset tutustumaan mm. Fazerin toimintaan, laajaan tuotevalikoimaan, pitkään historian, yritysvastuuseen ja innovaatioihin. Katso Vierailukeskusta rakentamassa-videot

Kiinnostavat teemat nivoutuvat yhteen ainutlaatuisen arkkitehtuurin kanssa ja tekevät vierailukokemuksesta tuoreen ja erilaisen. Hyvinvointi ja nautintojen tasapaino ovat vierailukeskuksen kantavia teemoja. Haluamme toivottaa jokaisen vieraamme tervetulleiksi kokemaan Fazer omalla tavallaan. 

Näyttelyyn tutustutaan Fazerin omien oppaiden johdolla noin 1 tunnin opastetuilla kierroksilla. 

Suosittelemme ostamaan liput etukäteen opastetuille näyttelykierroksille.

 

Fazer Vierailukeskuksen trooppinen sisäpuutarha

Fazer Vierailukeskus kätkee sisälleen kauniin trooppisen puutarhan kaakaopuineen. Katso videolta miten Vierailukeskuksen kaakaopuut selviävät suomessa.

 

 

Fazer Vierailukeskuksen viheralueet

Vierailukokemus alkaa jo ulkoa!

Fazerin vierailukeskukseen johtaa loivasti mutkitteleva tie, jonka varrelle voi istahtaa ihailemaan eri kasvien laajaa kirjoja. Viheralueen kasvit on valittu pitkälti niistä hyöty- ja viljelykasveista, joita Fazer käyttää raaka-aineina tuotannossaan ja ruoan valmistuksessa.

Alueen puusto muodostuu tyypillisistä suomalaista pihapuista kuten pihapihlaja, rauduskoivu ja metsämänty sekä keväisin upeasti kukkivista hedelmäpuista, kuten kirsikka-, omena-, päärynä- ja luumupuut. Pensaskasveina on musta- ja punaherukka sekä kotipihoilta tutut koivuangervo ja kääpiövuorimänty. Lähimpänä vierailukeskuksen sisäänkäyntiä on vielä yksivuotisten hyötykasvien ryhmä, josta löytyy muun muassa sokerijuurikas, rypsi ja auringonkukka.

Kotimaisella viljalla on suuri merkitys Fazerille. Vierailukeskuksen edustan kruunaakin kesäaikaan hulmuava viljapelto, jossa on omat alueet ohralle, kauralle, vehnälle ja rukiille – kaupunkipalstaviljelynä Vantaalla.