FAZER VIERAILUKESKUKSEN VERKKOSIVUSTON VISITFAZER.COM VARAUSEHDOT

1. Yleistä

Näitä käyttöehtoja sovelletaan Oy Karl Fazer Ab:n ja sen tytäryhtiöiden (jäljempänä ”Fazer”) hallinnoimaan verkkosivustoon osoitteessa visitfazer.com (”Verkkosivusto”) ja Verkkosivun sisältämään sisältöön (jäljempänä yhteisesti ”Palvelu”).

Yhteydenotot palvelua koskien pyydetään tekemään sähköpostitse osoitteeseen visitfazer@fazer.com

2. Fazer Vierailukeskuksen verkkosivusto visitfazer.com

Fazer Vierailukeskuksen verkkosivusto visitfazer.com (”Verkkosivu”) on yritysten ja yksityishenkilöiden käytössä oleva palvelu, jonka kautta on mahdollista tehdä varauksia opastettuihin näyttelykierroksiin, neuvottelutiloihin Fazer Vierailukeskuksessa sekä erilaisiin tapahtumiin (syntymäpäiväjuhliin, suklaakouluihin, kokkikouluihin, jne).

3. Varausten tekeminen

Verkkosivuston kautta sekä yksityishenkilöt että yritykset/yhteisöt/oppilaitokset voivat tehdä varauspyyntöjä lisäämällä haluamansa tuotteet ostoskoriin. Kun kaikki tiedot on täytetty ja varauspyyntö on lähetetty, Fazerin asiakaspalvelu vahvistaa varauksen erillisellä varausvahvistuksella tai ehdottaa vaihtoehtoista aikaa, jos varaus ei ole mahdollinen.

Varauksia voi tehdä jokainen 18-vuotta täyttänyt yksityishenkilö joko kirjautumalla Palveluun MyFazer-tilin kautta tai kertaluontoisesti syöttämällä pyydetyt tiedot kohdassa ’Olen yksityisasiakas’. Yritykset, yhteisöt ja oppilaitokset voivat tehdä varauspyyntöjä syöttämällä pyydetyt tiedot kohdassa ’Edustan yritystä, yhteisöä tai oppilaitosta’. 

 

3.1. Maksuehdot

Mikäli maksuehdoista ei ole toisin sovittu, asiakas maksaa käteisellä, pankki- tai luottokortilla tai Verkkosivun maksupalvelun kautta. Jos yritysasiakas on Fazerin laskutusasiakas, ryhmälle voidaan tehdä yhteislasku.

Uuden laskutusasiakkaan tulee toimittaa Fazerille maksajan nimi, laskutusosoite, yhteyshenkilö ja yrityksen y-tunnus sekä laskuun mahdollisesti lisättävä viitetieto viimeistään kahta viikkoa ennen tilaisuutta. Fazer tarkistaa uusien yritysasiakkaiden luottotiedot. (Huom. Laskutuslisä 25€)

Laskuun lisätään Fazerin kulloinkin käyttämä laskutuslisä. Jos palvelu maksetaan laskulla, koko ryhmä sisällytetään samaan laskuun.

 

3.2. Peruutusehdot

Vahvistettu tilaus on sitova. Tilaaja voi kuitenkin peruuttaa tilauksen, jolloin asiakkaalta veloitetaan seuraavat maksut:

 

4. Henkilötiedot

Henkilötietoja käsitellään varauksen tallentamista ja Palvelun toteuttamista varten rekisteriselosteen mukaisesti [kts. tietosuojaseloste]. 

5.  Varauksen käsittely

Varauksen tekevä henkilö on varauksen tehdessään velvollinen antamaan yhteystietonsa ja hänen tulee huolehtia siitä, että ilmoitetut yhteystiedot ovat ajan tasalla.

Varauspyyntö on aina alustava kunnes asiakas saa erillisen varausvahvistuksen sähköpostitse. Fazerin asiakaspalvelu vahvistaa varauksen erillisellä varausvahvistuksella tai ehdottaa vaihtoehtoista aikaa, jos varaus ei ole mahdollinen toivottuna ajankohtana. Yhteydenotot tapahtuvat pääsääntöisesti sähköpostitse. Tilauksen yksityiskohdat voidaan myös sopia puhelimitse.

6. Muutokset Palveluun

Fazer pidättää oikeuden lakkauttaa tai keskeyttää Palvelu milloin tahansa kohtuullisessa ajassa lakkauttamisilmoituksesta. Fazer pidättää oikeuden tehdä sellaisia pieniä muutoksia Palvelun ehtoihin, jotka eivät olennaisesti vaikuta asiakkaaseen. 

7. Riidanratkaisu kuluttajariitalautakunnassa

Jos kauppasopimusta koskevaa erimielisyyttä ei saada ratkaistuksi osapuolten välisillä neuvotteluilla, kuluttaja-asiakas voi saattaa asian kuluttajariitalautakunnan (www.kuluttajariita.fi) ratkaistavaksi.

Ennen asian viemistä kuluttajariitalautakunnan käsittelyyn kuluttajan tulee olla yhteydessä maistraattien kuluttajaneuvontaan (www.kuluttajaneuvonta.fi).