Tammikuun alussa 2019 Fazerilla on vietetty hampaidenhoitoviikkoja. Näin joulun herkuttelujen jälkeen ja uuden vuoden aluksi onkin hyvä muistutella mieliin, miten tärkeää on pitää hampaista huolta.

Tammikuun alussa 2019 Fazerilla on vietetty hampaidenhoitoviikkoja. Näin joulun herkuttelujen jälkeen ja uuden vuoden aluksi onkin hyvä muistutella mieliin, miten tärkeää on pitää hampaista huolta. Seuranani on täällä ollut suuhygienistiopiskelija, joka on kertonut päiväkotiryhmille tärkeää asiaa hampaiden hoidosta ja antanut harjausopetusta. Lisäksi talviuniltaan hetkeksi herännyt Muumipeikko on tullut kylään Fazerilaan!

Nettisivut_Eskaripäivät-1-2.jpg

Muumipeikko on käynyt moikkaamassa lapsia kierrosten lomassa ja onkin kerännyt lapsilta paljon haleja ja iloisia hymyjä. Muumipeikko on hauskuuttanut lapsia myös esimerkiksi jumppatuokiolla.

Hampaiden puhdistus haltuun jo pienestä pitäen

Tutustumiskierroksen ja karkkien maisteluhetken päätteeksi lapset ovat sitten päässeet Muumimamman majassa seuraamaan suuhygienistiopiskelijan harjausopetusta. Lapset ovat innoissaan saaneet kertoa, kuinka monta maitohammasta on heilumassa tai jo tippunut ja kuinka monta uutta hammasta on suuhun puhjennut.

Nettisivut_Eskaripäivät-1.jpg

Lapset ovat myös hyvin tienneet, että hampaita tulisi harjata kaksi kertaa päivässä, aina aamulla ja aina illalla, sekä kaksi minuuttia kerrallaan. Hampaissa on myös kolme pintaa, jotka kaikki tulisi harjata yhtä huolellisesti: ulkopinnat, sisäpinnat ja purupinnat. Erityisen hauskaa lapsista oli päästä harjaamaan isoja tekohampaita!

Myös ksylitoli tekee hyvää hampaille! Sitä on hyvä syödä pastillina tai purkkana jokaisen ruokailu- ja herkutteluhetken jälkeen. Oikein hyvää vuoden alkua kaikille ja muistakaa pitää hampaista huolta!