Monia, myös pupua, huolestuttaa ilmastomuutos ja maapallon tulevaisuus. Tämä huoli on myös liikkeellepaneva voima. Pyrkimys toimia vastuullisesti ja huoli ilmastosta luo uusia innovaatioita.

Ruuan kasvatus-, tuotanto- ja kulutustavoilla on merkittävä vaikutus ympäristöön, yhteiskuntaan ja hyvinvointiin. Ruokayhtiönä me Fazerilla näemme ruuan ratkaisuna. Vastuullisuustyöllämme on neljä kunnianhimoista tavoitetta

  • 50 % vähemmän päästöjä
  • 50 % vähemmän ruokahävikkiä
  • 100 % vastuullisesti hankittua
  • enemmän kasvipohjaista

Fazerin Lahteen rakentuva kauraksylitolitehdas on mainio esimerkki modernin kiertotalouden innovaatiosta. Tehdas alkaa hyödyntää kauramyllyn sivutuotetta, kauran kuorta ja alkaa valmistaa siitä ksylitolia. Menetelmä on patentoitu ja hyödyntää uusinta teknologiaa. On erityisen hienoa, että innovaatio sai alkunsa tehdashanketta tällä hetkellä johtavan fazerilaisen oivalluksesta, kun hän mietti, mistä saisi kotimaista ksylitolia, jotta Xylimax-purukumille saataisiin kotimaisuudesta kertova avainlipputunnus.

Fazer_Lahti_2019.png

Innovaatiot ovat Fazerille tärkeitä, mistä yksi esimerkki on vuosittain järjestettävä sisäinen innovaatiokilpailu. Siitä on saanut alkunsa mm. Fazer Yosa Frozen Oats, fermentoitu kaurajäätelö. Sen idea syntyi tarpeesta saada markkinoille kasvipohjainen, raikkaan makuinen jäätelö. Itse tuote syntyi ketterän kehitystyön ja kuluttajatrendien kohtaamisen tuloksena. Kuluttajat suosivat yhä enemmän kasvipohjaisia tuotteita, sekä luonnollisia makuja ja korkealuokkaisia raaka-aineita. Fazer Yosa Kaurajäätelöt ovat täysin kasvipohjaisia ja niiden ainutlaatuisuus on elävissä maitohappobakteereissa. Monet kuluttajat kokevat, että fermentoidut tuotteet edesauttavat ruuansulatusta ja edistävät vatsan normaalia toimintaa.

Yosa_vastuullisuus.png