Mignon-pupu sai vieraakseen 2 ihanaa taksvärkkiläistä ja he tekivät taksvärkkityönään meille tällaisen jutun omasta vierailukokemuksestaan: Päivä Fazer Experience -vierailukeskuksessa

Olemme Iida ja Aino, kaksi 14-vuotiasta tyttöä ja tulimme Fazerille taksvärkkiin. Pääsimme tutustumaan Fazer Experience -vierailukeskukseen.

Fazer Experience -vierailukeskuksessa jokainen voi kokea omanlaisensa kokemuksen kaikilla aisteillaan. Tavoitteena on, että jokainen voi oppia itse tekemällä Fazerin toiminnasta ja luoda siitä itse oman kuvansaa.

Pääsimme mukaan koululaisten kierrokselle. Kävimme trooppisessa sisäpuutarhassa, johon on valittu trooppista ilmastoa vaativia kasveja, joita Fazer käyttää raaka-aineina. Kun astuimme sisään puutarhaan, lämmön ja kosteuden tunsi iholla ja pystyi kuvitella olevansa oikeassa trooppisessa sademetsässä. Myös puutarhan äänimaailma oli hieno. Katsoimme myös videon, jossa kerrottiin yrityksen synnystä ja perustaja Karl Fazerin elämästä. Sen jälkeen pääsimme maistelemaan Fazerin erilaisia karkkeja ja myös leipää oli tarjolla maistettavaksi. Karkkien vieressä oli katosta roikkuvia palloja, joihin kurkistaessa näki mitä Fazerin eri tehtailla tapahtuu. Vantaalla on suklaa- ja keksitehdas, sekä leipomo. Näyttelyssä oli myös lasisia läpinäkyvä laatikoita, joissa oli erilaisia raaka-aineita esimerkiksi sokeria, kauranjyviä ja mustapippuria. Esillä oli Fazerin yrityksen historiaan liittyviä esineitä. Kävimme myös Fazer Experience Shopissa ja siellä oli laaja valikoima Fazerin tuotteita.

Käytössä on myös auditorio ja muita kokoustiloja, joissa yritykset voivat pitää kokouksiaan. Fazerilla järjestetään myös lasten syntymäpäiviä ja itse asiassa kaikenikäiset juhlistavat syntymäpäiväjuhliaan tulemalla läheistensä kanssa esimerkiksi brunssille Fazer Café Fazerilaan. Kahvilassa myydään lounasta ja Fazerin leivonnaisia. Useat niin Fazerilassa työssäkäyvät kuin muualtakin tulevat ihmiset tulevat Fazer Caféseen lounastamaan tai kahville ystävän kanssa. Myös me söimme Fazer Caféssa maukkaan lounaan.

Olimme tutustumassa Fazeriin neljä vuotta sitten. Silloin Fazer Experience -vierailukeskusta ei vielä ollut, vaan kierros ja yrityksen esittely tehtiin muissa tiloissa. Sekin oli hieno kokemus, mutta mielestämme uusi vierailukeskus antoi laajemman ja monipuolisemman kuvan Fazerin toiminnasta ja tuotannosta. Myös itse tekeminen on mielestämme hyvä tapa havainnollistaa asioita.

Fazer Experience -vierailukeskus on mieluisa kokemus niin kouluikäisille kuin vanhemmillekin ihmisille. Se antaa kävijälle ainutlaatuisen kokemuksen Fazerista yrityksenä ja sen historiasta.