Fazer Experience -vierailukeskus avaa ovensa uudelleen ja ottaa samalla käyttöön uutuuskohteita sekä sisällä että ulkona: kesäkuun alussa avataan digitaalinen puutarhapeli ja selfie-piste. Kuun lopulla pihalla avautuu uusi kasvihuone. Näyttely ja Fazer Café Fazerila ovat olleet kiinni koronatilanteen takia. Kun keskus avataan uudelleen, huomioidaan vierailijoiden terveysturvallisuus erityisen huolellisesti.

Fazer Experiencen edustalla olevaan puutarhaan rakennetaan kesäkuun aikana uusi kasvihuone, joka tarjoaa vierailijoille mahdollisuuden seurata tomaattien ja muiden tyypillisten kasvihuonekasvien kasvamista.

“Kiinnostus kasvipohjaisiin ruokiin lisääntyy, ja erityisesti tämä poikkeuksellinen kevät on inspiroinut ihmisiä viljelemään pihoillaan, palstoillaan, parvekkeillaan ja ikkunalaudoillaan. Yksi tärkeimmistä vastuullisuustavoitteista Fazerilla on lisätä kasvipohjaisten tuotteiden osuutta tarjonnassa. Samanaikaisesti haluamme edistää lähituotteita ja lähellä tuotettua ruokaa – omat lähikasvatetut tomaattimme ovat tästä vain pieni esimerkki. Tulemme järjestämään kursseja ja koulutusta inspiroidaksemme ihmisiä kasvattamaan jotakin itse“, sanoo Fazer Groupin viestintä- ja brändijohtaja Ulrika Romantschuk.

Pääoven edustan viljapelto hyötykasveineen ja trooppinen sisäpuutarha kaakaopuineen ja muine eksoottisine kasveineen ovat olleet osa Fazer Experience -vierailukeskusta sen avaamisesta asti, vuodesta 2016. Nämä tarjoavat kurkistuksen erilaisiin kasvuympäristöihin ja mahdollisuuden tutustua Fazerin käyttämiin raaka-aineisiin elävinä kasveina.

Uutuuskohteet: puutarhapeli ja selfie-piste

Piha-alueen käyttöä elävöittää kasvihuoneen lisäksi digitaalinen puutarhapeli. Kesäkuun alusta alkaen kaikkia kävijöitä, perheitä ja koululaisryhmiä kehotetaan varaamaan noin 20 minuuttia aikaa vierailunsa yhteydessä puutarhapeliä varten. Se on älypuhelimella toimiva pelisovellus, jonka avulla voi suunnistaa puutarhassa ja tehdä luontoaiheisia tehtäviä.

Kolmas kesän uutuus on aulassa sijaitseva selfie-piste. Vierailijat voivat ottaa itsestään kuvaseinän edessä kuvan, lähettää sen itselleen sähköpostitse ja jakaa halutessaan sosiaalisessa mediassa ystävilleen.

Kaikki uutuuskohteet ovat maksuttomia.